Faedah Ahli

 1. Setiap nama dan syarikat berdaftar sebagai ahli Dewan dimasukkan di dalam direktori dan bank data Dewan. Ini digunakan untuk memperkenalkan syarikat-syarikat ahli kepada pihak kerajaan, agensi-agensi kerajaan, kedutaan Malaysia di luar negara, pihak swasta dalam negeri/luar negara dan institusi-institusi kewangan bagi mengenalpasti peniaga-peniaga Bumiputera yang layak untuk menjalankan projek mereka.
 2. Ahli Dewan juga diberi keutamaan dalam menyertai kursus-kursus Latihan, seminar, forum, dialog dan berbagai-bagai aktiviti anjuran Dewan dengan bayaran minimum.
 3. Dengan menjadi ahli Dewan, peniaga Melayu dapat memperluaskan perhubungan/perjumpaan Perniagaan sesama mereka atau dengan pihak luar.
 4. Bagi ahli yang menghadapi masalah Perniagaan, Dewan ada menyediakan perkhidmatan kaunseling serta lain-lain bantuan dan perkhidmatan yang diperlukan oleh ahli-ahli Dewan.
 5. Dewan juga menyediakan beberapa kemudahan untuk ahli-ahlinya mendapatkan perkidmatan faks, fotokopi, komputer, bilik mesyuarat / persidangan dan mengeluarkan sijil tempasal (certificate of origin).
Share

1 Comment »

 1. Assalammualaikum..
  saya Nazyanwani dari Kepala Batas, Pulau Pinang. Bagaimana saya ingin daftar sebagai ahli DPMMP? apakah syarat, prosedur @ yuran yang dikenalkan?

  Comment by Nazyanwani — December 27, 2012 @ 8:24 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Follow Us
Online

fb flr youtube rss


Program Dan Aktiviti Yang Akan DatangANAK SYARIKAT UNTUK DIJUAL
sila klik (jadual) dibawah untuk keterangan lanjut.

Sebarang pertanyaan, sila hubungi En. Rosli di talian 04-2503019

Usahawan DPMMPP

The Impact of TPP to Malaysia

3 Kunci Berniaga Dengan Betul  PAUTAN DICADANGKAN


     Hubungi Kami

  Tingkat Tan Sri Dato’ Seri Syed Abbas (Tingkat 12),
  Bangunan Dewan Perniagaan Melayu,
  No. 1 Lebuh Pantai,
  10300 Pulau Pinang.

  Telefon : 04-2503014 (Am) , 04-2503017 (Keahlian) , 04-2503015 (Keusahawanan)
  Faks : 04 – 262 9903
  Emel : dewanpg@dpmmpp.my