Faedah Ahli

 1. Setiap nama dan syarikat berdaftar sebagai ahli Dewan dimasukkan di dalam direktori dan bank data Dewan. Ini digunakan untuk memperkenalkan syarikat-syarikat ahli kepada pihak kerajaan, agensi-agensi kerajaan, kedutaan Malaysia di luar negara, pihak swasta dalam negeri/luar negara dan institusi-institusi kewangan bagi mengenalpasti peniaga-peniaga Bumiputera yang layak untuk menjalankan projek mereka.
 2. Ahli Dewan juga diberi keutamaan dalam menyertai kursus-kursus Latihan, seminar, forum, dialog dan berbagai-bagai aktiviti anjuran Dewan dengan bayaran minimum.
 3. Dengan menjadi ahli Dewan, peniaga Melayu dapat memperluaskan perhubungan/perjumpaan Perniagaan sesama mereka atau dengan pihak luar.
 4. Bagi ahli yang menghadapi masalah Perniagaan, Dewan ada menyediakan perkhidmatan kaunseling serta lain-lain bantuan dan perkhidmatan yang diperlukan oleh ahli-ahli Dewan.
 5. Dewan juga menyediakan beberapa kemudahan untuk ahli-ahlinya mendapatkan perkidmatan faks, fotokopi, komputer, bilik mesyuarat / persidangan dan mengeluarkan sijil tempasal (certificate of origin).
Share

1 Comment »

 1. Assalammualaikum..
  saya Nazyanwani dari Kepala Batas, Pulau Pinang. Bagaimana saya ingin daftar sebagai ahli DPMMP? apakah syarat, prosedur @ yuran yang dikenalkan?

  Comment by Nazyanwani — December 27, 2012 @ 8:24 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Follow Us
Online

fb flr youtube rss


Program Dan Aktiviti Yang Akan DatangUsahawan DPMMPP

The Impact of TPP to Malaysia

3 Kunci Berniaga Dengan Betul  PAUTAN DICADANGKAN


     Hubungi Kami

  Tingkat Tan Sri Dato’ Seri Syed Abbas (Tingkat 12),
  Bangunan Dewan Perniagaan Melayu,
  No. 1 Lebuh Pantai,
  10300 Pulau Pinang.

  Telefon : 04-2503014 (Am) , 04-2503017 (Keahlian) , 04-2503015 (Keusahawanan)
  Faks : 04 – 262 9903
  Emel : dewanpg@dpmmpp.my